Rode wijn gemorst? In 7 stappen naar een schone jurk!

Het overkomt ons allemaal wel eens. We zitten rustig aan tafel met wat vriendinnen en drinken een gezellig glaasje wijn. Plots stoot iemand je glas om en… is je nieuwe jurk rood. Vanaf nu geen reden meer tot paniek, want jij hebt onze 7 tips gelezen en kan meteen actie ondernemen! 

  1. Bescherm je andere kledij. Draag je een legging onder je jurk? Leg je servet dan tussen de laagjes om verdere verspreiding te voorkomen.
  2. Dep zo snel mogelijk de vlek droog. Druk met je servet stevig op de vlek om de wijn eruit te persen. Let op dat je zeker niet wrijft, want zo kan je de kleur dieper in de vezels van je jurk wrijven en is ze nog moeilijker te verwijderen.
  3. Spoel je jurk onmiddellijk uit. Laat de vlek in geen geval opdrogen, want dan wordt ze steeds hardnekkiger. Gebruik een koude vloeistof -bijvoorbeeld water- om de vlek uit te spoelen en vochtig te houden tot je de volgende stappen kan ondernemen.
  4. Zout, zout, zout. Strooi een dikke laag zout op de vochtige vlek en druk goed aan. Het zout zal een deel van de wijn absorberen en dus ook de kleurstoffen mee uit de vezels halen.
  5. Spoelen – zout – herhalen. Herhaal stap 3 en 4 tot de meeste wijn uit je jurk verdwenen is.
  6. Pre-wash. Zodra je thuis bent, trek je de jurk uit en breng je een dikke laag vlekkenverwijderaar aan op de vlek. Volg hiervoor de gebruiksaanwijzing van het product dat je gebruikt om een goede werking te garanderen.
  7. Volg de instructies op het waslabel.Je jurk kan nu in de wasmachine, dus let deze keer extra op de wasinstructies om het kledingstuk schoon te maken zonder het te beschadigen.

Nog niet gelukt? Laat je jurk samen met de vlekkenverwijderaar een paar uur weken in koud water en stop hem daarna opnieuw in je wasmachine. Of kom even shoppen voor een nieuwe jurk! ;-) Ontdek onze collecties hier

 Is het gelukt? Proficiat! Jij hoeft je vanaf nu geen zorgen meer te maken over enthousiaste vriendinnen die nét iets te dicht bij jouw wijnglas zitten.

 

 

BACK TO TOP