Kleurrijk shoppen

Colours are everywhere

Kleuren springen meer dan ooit in het oog dit najaar. Je kan er immers niet naast kijken. De herfst- en wintermode 2018-2019 is op en top kleurrijk! De donkere maanden worden ineens wat minder donker…

De klassiekers zwart, bruin, grijs en blauw blijven hun naam waardig. Maar zij krijgen het gezelschap van andere kleuren, die op termijn ook klassiekers kunnen worden. Met kleur kan je je individualiteit tonen, een statement maken… Het klinkt vertrouwd in de oren en het is een maatschappelijk fenomeen dat we alleen maar kunnen toejuichen.

Wij pikken er graag enkele eyecatchers uit. Warm of fris, fel of donker, neutraal of opvallend, vrolijk of zacht… Woorden schieten vaak tekort om de trends in de bonte modewereld te beschrijven. Wij kozen voor omschrijvingen die doen watertanden!

Red Pear - Martini Olive - Ceylon Yellow - Limelight Yellow - Russet Orange

De herfst kleurt dieprood, met een kleur die zo smakelijk omschreven wordt met volgende termen: een tint die naar wijnrood neigt, lichter dan portrood, eerder perenrood.

Een makkelijk combineerbare winterkleur is olijfgroen: een neutrale tint tussen de kleur van groene en bruine olijven in.

Een kruidige en exotische kleur is mosterdgeel: de link met curry is duidelijk. Nog opvallender is citroengeel: een vrolijke noot in de winter.

Warm oranje doet je aan de kleur van herfstbladeren denken. Of misschien al aan 6 december …

BACK TO TOP